Om att finna motivation | Ida Berg - En träningsblogg för alla

Ida Berg – En träningsblogg för alla

Annons

Om att finna motivation

Den här frågan “hur får du motivation?“. Den frågan får jag får så ofta så jag slutat räkna.

En fråga som har så många olika svar, men är så enkel för mig att besvara.
Jag ska försöka förklara för er hur jag känner för denna livstil.
Vad som egentligen får mig att vara så otroligt motiverad när det handlar om träning.

Den största anledningen och motivationen som får mig att fortsätta är mig själv. Min spegelbild.
Att kolla på sig själv i spegeln och kunna tänka:

Detta har jag gjort alldeles själv.
Jag är så otroligt stolt över min kropp, hur den ser ut och vad den kan göra. 
För ett år sedan trodde jag aldrig att jag kunde vara såhär stark.
Jag är nöjd över vad jag har åstakommit med min vilja, svett och kämparglöd. 
Shit vilka magrutor, det visar verkligen att jag är stark både fysiskt och psykiskt.
Jag bryr mig inte ett dugg vad de andra tycker för jag tycker jag är helt jävla grym precis som jag är. 

Den andra anledning är känslorna på och efter gymmet: 

Detta hade jag inte ens drömt om att kunna klara av för ett år sedan.
Jag blir starkare och starkare för varje pass
Wow, jag blir snyggare och snyggare för varje pass ;)
Jag är helt slut och kommer inte kunna gå upp ur sängen imorgon men fan vad kul det var!
Fan vad stolt jag är över mig själv att jag klarade av detta träningspass och jag längtar redan till nästa. 
Nu förtjänar jag att bara sitta framför datorn precis hela kvällen. 

Det här var bara några av de tankar och känslor som finns i mig hela tiden!
Alltså det är så svårt att förklara, jag vill liksom bara skrika ut hur mycket jag älskar träning. Jag längtar till att ta ut mig själv 100% på gymmet.
Att klara den där övningen jag kämpat med så länge. Att bara lägga på mer och mer vikter på skivstången och sedan utföra en helt perfekt knäböj.
DET får mig att forsätta. 

Att se vad min kropp kan göra, att se hur stark jag kan bli och att se RESULTAT på min kropp! 

Jag har så otroligt långt kvar att gå, så mycket att lära och så mycket att kämpa för. Jag kommer aldrig ge upp på mina drömmar eller mål.
Att jag dessutom får chansen att inspirera människor på vägen dit får mig bara att bli ännu mer motiverad. 
Det är så lätt för mig att gå till gymmet, att göra något jag älskar. 
Jag vet att inte alla känner så och det är så tråkigt.. Jag vill verkligen dela med mig glädjen, hur roligt träning faktiskt kan vara! 

Ni behöver inte gå till gymmet och lyfta vikter eller stå på löpbandet och springa.
Gör det ni älskar, men var inte rädda för att prova på nya saker. Vem vet, ni kanske blir helt fast. Som mig. 

Okej, det här spårade lite. Men samanfattande, tänk på hur ni kommer känna er i framtiden och tänk på hur ni ska förvandla eran kropp. 
Tänk på hur stolta ni kommer vara när ni går där på stranden i er nya bikini med ett självfortoende som folk skulle dö för. 
Tänk på känlan att ställa sig framför en spegel och vara 100% nöjd med det ni åstadkommit!
TÄNK PÅ ATT BLI DEN ABSOLUT BÄSTA VERISIONEN AV ER SJÄLVA! 

Om inte det är motivation nog att fortsätta så vet jag inte vad.

tranfo
Nästan 1 år mellan bilderna, bild 1 var när jag tränat ca 2 månader och gått ner i fett men hade NOLL muskler. Bild 2 var för några veckor sedan.

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jenny

  hur gjorde du för att gå ner i vikt? gick på du diet eller hur åt du och vad/hur tränade du? Jag behöver själv gå ner i fett% men tycker det är så svårt på ett sätt.. En jätte stor insperation källa är du! kram 

 2. alma

  Hej! Du skrev att det tog ca 2 månader att gå ner i fett%. Hur ofta körde du cardio och hur länge osv? :) 

 3. Erika

  bra kämpat =) som första bilden är jag nu i kropp, blir taggad när jag ser din förvandling på ett år =)
  /Erika (din nya läsare)

 4. Maria

  Hej Ida!
  Bra jobbat du har kommit långt på ett år!
  Jag har en liten tanken som jga undrarom du funerat över. Du skiveratt du finner motivationen i dig själv, att de alrdig är tråkigt attgå tll gymmet, att det är en livsstil som du kommer fortsätta med länge osv. Funderar du någonsin över hur det skulle gått för dig om du hade jobb/skola 40 timmar i vecka? Skulle det vara möjligt att lägga den tide du gör idag då? Tror du att du hade orkta då på samma sätt sm du gör idag?
  I bland känns det så himla enkelt när man läser din blogg, du tränar massor, äter nyttigt och mår bra. Men för oss med heltids jobb, studier ovanpå det, barn,sambo/make, hus etc då är det inte riktit möjligt att lägga den tiden själv. Jag kan ju liksom inte vakna kl 10 varje dag som du beskriveratt du haft möjlighet att göra.
  Mvh
  Maria

  1. idamariaberg

   Hej Maria! Förstår hur du tänker, men det handlar om prioritering. Jag tränade precis lika mycket när jag studerade 100% och hade massvis med läxor innan studenten. Även om jag jobbade varje dag 8-16 skulle jag ändå åkt till gymmet varje dag. Det är liksom 1-2 timmar om dagen om ens det. Så länge man brinner för något så gör man tid för det. Jag skulle vara precis lika motiverad att bli starkare och större och jag skulle ha lättare med kosten faktiskt. Svårare att gå o små äta när man jobbar och jag skulle göra matlådor osv. Sen har jag ju absolut ingen aning om hur det skulle vara om jag hade barn, hus eller liknade eftersom jag inte kommit dit än, bara framtiden kan avgöra det! kram :)

 5. Natalie

  Riktigt bra jobbat! (: Har en helt annan fråga som jag hoppas få svar på; har du några bra tips på hårvård? Försöker spara ut mitt hår men går så himla långsamt, hur har du lyckats? (:

 6. lisa

  Hej ida! jag har en fråga angånde träning, alltså jag har ju lite fett men vill ändå träna styrka träning för jag tycker det är så mkt roligare än cykla eller löpa. Kommer fett gå bort ändå? jag brukar ändå köra 8-15 reps på övningarna och kör 2 muskelgrupper per dag :) skulle bli jätte tacksam om du svarade.

 7. Jessica

  Hej och tack.. Jag tänker ofta på dig när jag ser min egna kropp.du har oxå “smal” kropp. Jag Har blivit så smal av träningen.. Kämpar nu för att få muskler och de börjar nog så smått att komma. Avskyr att va spinkig.. Inte fint alls så musklerna måååååste komma ;) iaf… Nu fick jag se att det går,,, kämpar jag mer o mer så kommer jag blir lika läcker som du ;)

 8. Vendelacecilia

  Hej Ida!
  Det är vendelacecilia från instagtam! Jag skrev nydligen till om att jag var orolig för att jag blivit för smal/mindre och var orolig för min rumpa.. Det var nästan så jag ville sluta träna (första gången jag känt att träning var “dåligt” för mig.)
  Iallafall.. Nu efter att ha läst detta inlägg och sett den före/efter bilden så är jag super motiverad igen! Samtidigt lättad! För jag kam känna igen mig i din resa. Speciellt det att även du som har så snygg kropp och muskler idag även har varit smal som jag – förlorade allt det där fettet. Jag har snart gymmat i två månader och ja mindre fett men sååå taggad för muskler nu tack vare dig! Tack, bra skrivet. Kommer ha det i tankarna!

Annons
stats