Tankar om mål och utmaning | Ida Berg - En träningsblogg för alla

Ida Berg – En träningsblogg för alla

Annons

Tankar om mål och utmaning

Fick till ett riktigt bra benpass ikväll, var sist kvar på gymmet och det kändes så skönt. Älskar att träna helt ensam. 
Men även om allt var grymt bra så kändes det som att det saknades något, cykelvägen hem gick åt till att tänka, massor. 

Jag känner att jag har kommit till en liten “crossroad”, jag vet inte vad jag har för mål. Har under en lång tid nöjt mig med att bara bli starkare, bygga muskler och försöka få till mig drömkropp. Och jag vågar väl säga att jag lyckats komma en bit på vägen, jag är starkare än någonsin och jag ser på min kropp med stolthet och glädje. 
Jag vill fortfarande bli starkare absolut men resten då. Jag känner mig ändå nöjd med vissa delar av kroppen, typ mina armar. 
Just nu känner jag inte att jag vill bygga på massa mer muskler där, jag vill fortfarande bygga mer rumpa/ben och kanske få fram lite mer synliga rutor. Men det är där det tar stopp nästan.
 

Hur mycket jag än älskar att vara på gymmet så känner jag att jag behöver ett konkret mål. 
Något helt nytt, börja om från noll och kämpa sig uppåt. Veta att jag strävar mot någonting och inte bara “göra”. 
Men vad? Det är där det blir lite problematiskt. Vad finns det för konkreta mål inom fitness för mig? Det enda jag kan tänka på är att stå på scen, bikini fitness?
Även om det skulle vara grymt kul att testa på så är jag inte säker på om jag ens vill utsätta min kropp för det, att ligga på en väldigt låg procent kroppsfett och gå på stenhård diet, risk för utebliven mens och förlora sina naturliga bröst. 
Jag tycker för tillfället inte ens att bikini fitness kroppar är särskilt snyggt och det känner jag ändå är viktigt för mig, att trivas med mig kropp och inte känna att “nu måste jag göra domarna nöjda”.
Sen handlar det mycket om ekonomin där, det är otroligt dyrt att tävla och jag skulle till 100% behöva en coach.. 
Inget jag har råd med för tillfället och även om jag hade det så vet jag inte om det är ett mål jag vill sträva mot, jag känner att jag mera lutar mot det fysiska hållet och inte bara att “posera”.. 

Jag har länge haft tankar på att börja boxas, var nästan helt säker på att jag ville börja men det blev aldrig av. 
Nu är jag lite mer inriktad på MMA.
Kanske låter jätteskumt men jag tycker det känns som en grym utmaning och jag vill verkligen utmana mig själv och min kropp. 
Och jag känner faktiskt att jag hellre utsätter min kropp för fysisk smärta än psykisk eller dålig hälsa tex “för lågt kroppsfett”.
Lite svårt att förklara, men hoppas ni kanske förstår. 
Jag vill känna den där känslan av att vilja bli bättre hela tiden, även att inspirera och motivera andra.
Så jag har tänkt testa på MMA så snart jag bara kan eller kanske vågar. Kolla om det ens är något för mig eller om jag ska leta vidare. Har ju liksom ingen koll på vad det egentligen handlar om, man kan ju bara tänka sig än så länge..
Har ni några andra förslag? 

 

Sports - MMA Wallpaper
 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sofia

  Känner verkligen igen mig i det du skriver! Man, eller iallafall jag, behöver mål för att motiveras och sesan få den där skälvförtroendeboosten när man uppnår dom. Jag styrketränar idag ocj tycker det är sjukt kul, har en bit kvar innan jag har nått mina mål där men nu funderar jag även på att hoppa på crossfit! Jag tror det är ett bra komplement till gymträningen då man på gummet är relativt stillastående och mest isolerar de musklerna man kör. På crossfiten får jag kasta mig åt alla möjliga håll och det blir en annan typ av helkroppsträning. Dessutom blir det ytterligare variation då jag oftast gymmar själv och crossfiten är ju bra gruppträning. Jag tror crossfiten kan hjälpa mig att nå mina mål på gymmet samtidigt som det öppnas upp en ny utmaning för mig:) blev lite lång text nu men om du gillar funktionell träning så kanske crossfit skulle vara något för dig!:)

 2. Malin

  Din blogg är superbra! 
  Känner igen mig i det du skriver i det här inlägget. Jag saknar själv ett mål med min träning! Jag har alltid tränat för att jag tycker det är kul och att jag mår bra av det vilket är det viktigast. Självklart finns det delar jag vill ändra på min kropp men det känns inte som jag orkar sträva efter det all in. Jag önskar jag hade ett mål som jag verkligen brann för som jag skulle kunna kämpa för.

 3. Sanna

  Hej! Måste börja med att säga att din blogg är grymt bra och inspererande! Tänkte bara säga att många som går i mma kör på hårda dieter och försöker ha så låg fettprocent som möjligt för att kunna tävla i en så låg viktklass som möjligt. Har själv en sambo som tävlar i mma och de är då likt fitness dieter allt. Kändes bara dumt att inte säga de men om de är de du vill göra så go for it!

 4. Angelika

  Jag känner exakt samma sak! Vill ha något mål men jag vet inte vad… thaiboxning har jag funderat på! Eller att börja rida… men det är så svårt! 

 5. Yasemin

  Vad tror du om reptävlingar? Man tävlar i styrka, antal rep! Exempel reppower eller fitnessfive. Googla så hittar du mer om det!

 6. Julia

  Hej! Känner verkligen igen mig. Börjar också nå mina mål och har börjat fundera över vad nästa ska bli, eftersom det är det som driver mig framåt i princip allt. Att nå ett mål! Just nu är mitt mål att köra Toughest race i Malmö till helgen och det kommer definitiv bli en utmaning! (Ett hinderbanelopp om du inte hört talas om det!) Det tråkiga är att det kommer gå så fort, jämfört med all den träning jag lagt ner för att klara det :) det har vart det som motiverat mig i träningen i vinter!
  Eller så kan du ställ upp i gladiatorerna! Det tjatar min pappa om varje lördag ;) haha

 7. Moa

  MMA låter svinroligt. Annars – tror du hade blivit en grym instruktör eller PT! När man tränar då tränar man ju inte bara för sig själv utan för att inspirera och motivera andra… :) 

 8. eelineriksson

  Känner igen mig jättemycket i det du skriver! Jag vill så gärna tävla i bikinifitness, men mitt problem är just nu att jag vill ju också ha en coach och det är tyvärr väldigt dyrt. Men det känns inte som att man kommer lika långt med att bara träna “själv”. Men MMA låter sjukt coolt, så känner du att du vill testa så tycker jag verkligen att du ska göra det :) Du är grym hur du än gör, även fast du bara fortsätter träna för att bygga muskler! Kram på dig :)

 9. Anna M

  Heej! Tack för en bra och inspirerande blogg! Mycket i dina inlägg tycker jag går att känna igen sig i, tex som detta med mål, jättesvårt tycker jag mer än “må bättre, få en fastare kropp” . Jag och en tjejkompis har bestämt oss för att prova på Ashtanga Yoga, väldigt krävande yoga som bygger upp muskler och ökar flexibiliteten i kroppen och man blir smidigare. Första passet är ikväll av nio pass så det ska bli väldigt spännande att se hur det är! Gymmet i all ära men jag känner att det hade varit kul att hitta något ytterligare mål, som med yogan att bli väldigt smidig/vig och även yoga bygger upp stryka i kroppen! :) Vet inte alls om det kan vara något för dig, men prova på massa olika kan man alltid! Tycker definitivt du ska prova på mma om det är något som lockar dig! :)) jag var inne på det ett tag men kände att det inte passade mig^^ Vi är ju alla olika :)) Lycka till! Hoppas du hittar någon mer aktivitet/mål att sträva efter! :) //Anna M

Annons
stats