Q/A, p-piller | Ida Berg - En träningsblogg för alla

Ida Berg – En träningsblogg för alla

Annons

Q/A, p-piller

Hej Ida!
Tack för en grym inspiration för det är du verkligen! Varje dag inspirerar du en till att fortsätta.
Nu till min fråga, äter du fortfarande ppiller? Läste om att när du var 15-16 började du och det var då din viktresa startade. Jag befinner mig i den åldern nu och är 180 lång. Innan jag började med dom vägde jag 60 nu väger jag 67 har alltså gått upp 7 kilon på ett halvår. Vet att själv att det hade inte varit hälsosamt och väga 60 kilo och vara så pass lång som jag är. Men 7 kilon på 6 månader..
Min skolsköterska säger att min kropp har kanske börjat ”må bra” och hamnat i en mer normalvikt pga träningen och min kost. Vill tillägga att jag alltid har rört på mig, dansat sen liten och alltid varit smal. Men jag har lagt av med dansen och börjat gymma ist. Gymmar ca 3-5 gånger i veckan och försöker alltid att äta så bra som det bara går. Men jag tycker ändå inte jag får de resultatet jag vill, och jag vet inte om detta är pga ppillerna. Asså att jag har börjat äta mer utan att märka det eller om det är hormonerna..Jag använder mig av prionell.

Skulle gärna vilja veta om du fortfarande äter ppiller, vilket märke isf och hur du tycker att det fungerar!
Supertacksam för svar!

Hej tjejen! 
Börjar med att säga att 67 kg på dina 180 cm inte på något sätt är för mycket, men det tror jag redan du vet. 
Jag är en sån människa som inte bryr mig om vikten, jag hatar att det ens ska finnas standards på hur mycket vi ska väga. 
Så min fråga till dig är helt enkelt hur din kropp ser ut och känns nu? Är det bättre eller sämre sen du gick upp dessa kilon. 
För som din sköterska säger så kanske din kropp mår bättre nu. 

Som sagt så gick jag upp när jag började äta p-piller, men det var ju självklart inte den enda anledningen. Jag åt mer, festade mer & rörde på mig väldigt sällan. 
Jag bytte till p-plåster efter några månader med p-piller eftersom det var skönare enligt mig. 
Men när jag efter något/några år började få migrän så slutade jag. Nu i efterhand förstår jag att det inte var p-plåstrerna som fick mig att må dåligt utan det var min kost och sockerberoende. 

Jag bytte till p-stav i samma veva som jag började träna. Jag har ingen aning om jag skulle fått samma resultat om jag fortsatt med p-plåstrena men faktiskt så tror jag det. Det handlar nog mer om att man kanske blir hungrigare, mer sötsugen osv av hormonerna men om man känner att man kan stå emot det så finns det ingen anledningen till att byta om det funkar annars. 

Jag tog ut min p-stav för någon månad sen eftersom den inte alls funkade för mig.
Nu har jag börjat med p-piller, de vanligaste och samma som du har vid namn “prionelle” och de funkar jättebra nu. Jag har dock känt mig hungrigare än vanligt men jag tycker det är svårt att veta om det är en biverkning eller inte. Jaja, jag kan hantera det och jag mår bättre av dom än
p-staven så jag är nöjd. 

Om du vill ha hjälp med vilket preventivemedel du ska välja tycker jag du ska gå till en barnmorska/ungdomshälsa, dom är grymt duktiga och kan välja ut det som passar dig perfekt. Finns ju hur många olika som helst så jag lovar att du kommer hittta ett som du föredrar! 
 

 

 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats