Q/A, glass vs yollibox | Ida Berg - En träningsblogg för alla

Ida Berg – En träningsblogg för alla

Annons

Q/A, glass vs yollibox

Yollibox, är det nyttigt eller bara ett bättre alternativ till glass?

Oh, var bara tvungen att svara på den här frågan! 
Börjar med att kanske förklara för de som inte vet vad yollibox är: 
Det är alltså frusen yoghurt, finns i några olika smaker allt från choklad till passionsfrukt. 
Man tänker ju kanske att yoghurt självklart är bättre än glass? 

Njaaa, skenet bedrar kan jag tyvärr säga.. 
Som alltid finns det en lista på vad produkten innehåller aka näringsvärde, vi tar en titt: 

Hm, hur ser detta ut tycker ni? 
Sockerhalten ligger på 26 g/100 g. Alltså hela 26% är rent socker! Om ni äter hela paketet kommer ni få er i 106,8 g socker och 570 kcal, rätt sjukt ändå för en youghurt?! 

Visst det har en låg fetthalt men oftast är det faktiskt sockret som är boven.. 
Detta är inte något som är “nyttigt” men självklart perfekt som mys på fredagskvällen!! Så nu vet ni, lättast är alltid att kolla in näringsvärdet! 

Kollade runt lite på näringsvärdet på glass och det var i de flesta fallen mindre socker i glassen jämfört med yolliboxen?! 
Så jag skulle heller inte säga att det ens är ett bättre alternativ om man nu tänker på sockerhalten.. 

Vill också tillägga att ni självklart inte ska sluta äta yollibox eller glass bara för att de innehåller mycket socker, ni ska unna er absolut!
Men jag tycker det är otroligt tråkigt hur företagen stoppar in så mycket socker i produkterna.. :( 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Cecilia

  Hej Ida!
  Jag undrar om det spelar någon roll när på kvällen man äter? Vissa är så väldigt tydliga med att inte äta senare än klockan sju, medan andra säger att det inte spelar någon roll bara man får i sig hela sitt kaloribehov under ett dygn. Så undrar hur du ser på den saken och vad du tycker är rätt och riktigt. Undrar dessutom om det inte är bra att få i sig kolhydrater på kvällen? Tänker i sådana fall kolhydrater iform utav ris, bröd, pasta och potatis och inte iform utav rotfrukter, grönsaker etc. Du är så GRYMT inspirerande och motiverar mig oerhört so keep it up girl!
  KRAM

 2. Beatrice Åsbrink

  Hej Ida! Tack för infon om Yollibox, har funderat mycket på om den verkligen är ¨nyttigare¨ Vill också tacka dig så mycket då du inspirerar mig jättemycket att bli den bästa personen jag kan bli!
  Bea på lifestyleofbea.blogspot.se

 3. Sanna

   

  Hej Ida!
  Roligt att du uppmärksammat Yollibox! 

  Yollibox är, precis som du skriver, en frozen yoghurt. Vår produkt är dessutom enbart gjord på naturliga ingredienser, består av mer än 70 % yoghurt och har låg fetthalt. Som du skriver innehåller våra boxar cirka 95 kcal per 100 ml vilket alltså blir cirka 570 kcal för en hel box (600 ml).

  De olika respektive smakerna innehåller mellan 16,8-17,9 gram sockerarter per 100 ml. Med sockerarter menas socker från frukt/bär/kakao, mjölksocker från yoghurten samt tillsatt rå- och druvsocker. Den totala mängden socker är, precis som du tar upp, jämförbar med traditionell gräddglass och generellt mindre än i sorbet.

  För att få en riktigt krämig och god frozen yoghurt är balansen mellan fett och socker avgörande. Skulle för mycket socker reduceras blir produkten isig och tappar sin härliga karaktär. Det står därför mellan att tillsätta naturligt socker eller konstgjort sötningsmedel – valet för oss är enkelt!

  Yollibox är inte nyttigt utan en godsak man bör unna sig då och då. Däremot är Yollibox ett hälsosammare alternativ till många andra gräddglassar. Läs gärna mer om våra produkter och vår syn på hälsa på vår hemsida yollibox.com under fliken Q&A. Där kan du b.l.a. hitta vad en dietist säger om Yollibox. 
  Det gör oss superglada att höra att du tycker att Yollibox är perfekt till fredagsmyset, det nämligen tycker vi också :) 

  Ha en toppensommar och hör av dig om du har några fler frågor eller tankar kring produkten så ska jag försöka svara på dem!
  Bästa,
  Sanna på Yollibox

   

Annons
stats