Benträning med fokus på rumpan | Ida Berg - En träningsblogg för alla

Ida Berg – En träningsblogg för alla

Annons

Benträning med fokus på rumpan

Trotsade mensvärken som också höll mig vaken halva natten och cyklade till gymmet, motivation är på topp! 
Blev dock en sväng förbi solariet innan, dels för att det har varit molnigt i flera veckor och även för att värme lindrar värken lite.. 

Jag började passet med att träna på att stå på händer, det börjar släppa lite mer nu och vet mer hur mycket “sats” jag ska ta osv. 
Nu kommer jag upp stående med raka ben, bara balansen som ska tränas upp! Det är så grymt roligt :’) 

Efter det började jag med uppvärmning av benen på stepmaskinen, körde i 10 minuter på rätt “tungt”!
Sedan blev det dessa övningar med lätta vikter: 

Knäböj:
0 kg, 20×3
20 kg, 10×3

Varvade mellan ingen vikt och 20 kg skivstången, nästan utan vila. Jobbigt för rumpan kan jag lova! 

Bulgariska utfallsteg (bakre foten på bänk) i smithen:
Bara stången, tror den väger 8 kg? 

Benpress med ett ben i taget och foten högt upp:
11 kg, 10×4 per ben

Variant av step up på bänk med kickbacks och utfallsteg bakåt:
8 kg, 10×3 per ben

Filmade denna övning för den är lite svår att förklara med ord, kommer upp senare! 

Avslutade med ännu lite handstående, gick sämre när jag var trött dock haha… Orkade inte stretcha så cyklade hem och åt en stor lunch gjord på kyckling, kokosmjölk, wokmix, curry och fitnessnudlar –> http://www.fitnessguru.com/sv/fitness-noodle-pack

IMG_0054IMG_0064
 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Louise

    Wow! Du har verkigen byggt upp dig med muskler! (y)
    Känner du mer nöjd med dig själv nu med mer muskler eller var du mer självsäker när du var “smalare”? :) 

    1. idamariaberg

      Lousie: Alltså, har väl inte värsta musklerna utan de syns bara när jag spänner som på bilden, är fortfarande liten eller hur man säger. Men självklart är jag hundra gånger självsäkrare nu än när jag var “smaltjock” utan några som helst muskler o snygga former. Annars skulle jag ju inte träna ;) Styrketräning är nyckeln till en välformad kropp enligt mig och inte att bara vara smal! Plus att jag utvecklats psykiskt så otroligt mycket också, ALLT är bättre nu helt enkelt :) kram

Annons
stats