Rump-pass + video på brännande rumpövning! | Ida Berg - En träningsblogg för alla

Ida Berg – En träningsblogg för alla

Annons

Rump-pass + video på brännande rumpövning!

Skulle publicerat detta igår men blev så sent och var tvungen att plugga, man får prioritera det viktiga och det är just nu skolan!

Igår körde jag ett riktigt bra rump-pass, hann även med att filma den sista övningen som är en av mina favoriter. Alltså den bränner i rumpan något galet, om ni gör rätt på denna så lovar jag er träningsvärk i dagar!!

Passet blev såhär:

10 min uppvärmning

Bulgariska utfall i smith:
10 kg, 12×3

Cable kickbacks:
7,5 kg, 10×3 per ben

Höftlyft i bencurl maskinen (helt klart min ABSOLUT bästa rumpövning):
46 kg, 12×4

Hip abduction utåt (för ovanlighetens skulle testa jag denna och jäklar vad den tar):
85 kg, 10×3

Benpress ett ben i taget + båda samtidigt: (se videon nedan)
5 kg, 14×2 

25 kg, så många jag orkar/tills låren början jobba istället
15 kg, -II-
5 kg, -II-

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=fpUW8bI1AFQ&feature=youtu.be[/youtube]

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Lovisa

  Hej, älkar din blogg och när du rekommenderar övningar. Men jag har en fråga som jag tänkte att du säkert kan svara på. Har undrat så himla länge och tycker inte att google ger nå bra svar! Vad är egentligen gluteus, hamsting och quads? Hamstring är väll baksida lår och de andra två rumpa, men vilken del exakt och vilken av dessa tre ska man träna för att få en stor samt uppåtputa rumpa? :) Skulle uppskatta så mycket för svar och återigen TACK för en bra blogg :)

  1. idamariaberg

   Lovisa: tack så jättemycket! Quads är framsida lår och gluteus är hela rumpan som delas in i flera delar! Men de övningar jag lägger ut på mina rumppass är superbra för att få större och fastare rumpa :) lycka till!

 2. Nina

  Tack för bra tips! Ska testa på gymmet imorrn :) En fråga bara, varför ska man bara ha hälarna i när man kör med båda benen? Ser ut som att du bara har hälarna i på videon i alla fall

Annons
stats