3 ingrediensers protein muffins + näringsvärde | Ida Berg - En träningsblogg för alla

Ida Berg – En träningsblogg för alla

Annons

3 ingrediensers protein muffins + näringsvärde

mufffin
Ni kanske har gjort bananpannkakor någon gång? Ni som gjort vet säkert hur otroligt gott det är!? Men också att det är rätt jobbigt att stå o steka dom där små plättarna som går sönder om de blir liiite för stora. 
Fick faktiskt denna muffins idén från en annan blogg som jag inte minns namnet av, kommentera om ni vet så ger jag gärna cred!
Men som träningsnörden man är måste man ju självklart lägga till lite mer protein så man jämnar ut innehållet lite ;) 
Så gjorde två olika smeter, en med proteinpulver och en utan. Den med protein innehåller ju dubbelt så mycket protein som ni ser, gilla!
Jag tyckte också att den var godast, speciellt med lite hallon i :) 

Man kan välja hur stor smet man vill göra, men detta blir ca 16 små muffins:
2 bananer
3 ägg
1 äggvita
1 skopa proteinpulver (0,75 dl) jag använde chocholate smooth från Myprotein –> LÄNK

Mixa alla ingredienser och häll ut i muffinsformar, toppa med valfritt bär eller annat.
Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter.  KLART!

muffin2

Näringsvärde hela smeten “16 muffins”:
605 kcal

62 g kolhydrater
47 g protein
19 g fett

Näringsvärde per muffins:
38 kcal  
4 g kolhydrater
3 g protein 
1,2 g fett
 

Näringsvärdehela smeten utan proteinpulver “16 muffins”:
507 kcal
61 g kolhydrater
28 g protein 
18 g fett

Näringsvärde per muffins utan proteinpulver:
32 kcal per muffins
4 g kolhydrater 
1,8 g protein 
1,1 g fett

 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. yasemin

    Ja man läser ju så olika överallt… vet ju aldrig vad som stämmer eller inte haha, men då ska jag ocskå testa med mitt protein! :D ser väldigt gott ut!

    1. idamariaberg

      Yasemin: Nae det är svårt att veta vad som är sant! Men oftast så vill företag tjäna pengar på speciella saker, så då de luras lite tyvärr… Jaa testa, riktigt gott! :)

    1. idamariaberg

      Yasemin: jaa det “tål” värme :) Det där att de inte skulle tåla värme är lite konstigt, alltså näringsvärdena blir ju samma. Men det kan ändra struktur, precis som ägg.
      Varför skulle casein tåla det bättre? Bakprotein kan tåla ännu lite högre värme, men inget som märks av eller är värt att lägga extra pengar på!

  2. Anastasia

    Om du har tid över så skulle det betyda så otroligt mycket om du ville kika in på min blogg där jag bloggar om allt från mode och outfits till mer personliga inlägg. Jag led tidigare av en ätstörning men vill nu visa andra att det faktiskt går att bli frisk och hur otroligt fint livet kan vara när man väl blir det. Kram på dig!
    http://www.anastasialindstrom.se

Annons
stats