Dagens middag + VIKTIGA ORD | Ida Berg - En träningsblogg för alla

Ida Berg – En träningsblogg för alla

Annons

Dagens middag + VIKTIGA ORD

lax

Åt massa “mellanmål” idag så blev en liten middag, men så otroligt god. Sagt det innan, men jag ÄLSKAR lax. 
Önskar man inte vore en fattig student så man kunde äta det oftare, tur att pappsen gillar lax lika mycket som mig, blir perfekt när jag bor hemma över sommaren hih. 
Och denna sås, vart har den varit hela mitt liv!? Glömde ta kort på den men den heter “Milda quisine vitlök & örter”, gillar ni vitlök så bör ni testa denna. 
Tog några fler morötter bara för att dippa, nytt snacks typ! 

Annars då, jag är så glad över att jag kört den här lilla “deffen”. Även om jag ligger på typ 500 kcal underskott så har jag dubbelt så mycket energi som när jag åt typ 1000 kcal mer. VAD man äter gör så jäkla mycket. Det är så stor skillnad på att stoppa i sig massa skit varje dag eller att äta bra näringsrik mat även om intaget är mindre. 
Jag har dock höjt lite, så nu kör jag på ca 1700 per dag. Är väl inte 100% strikt men tycker det har gått riktigt bra och jag har fått de resultaten jag var ute efter. Jag kommer antagligen sluta räkna kalorier under sommaren eller fortsätta räkna men ligga på typ 2200-2300. 
Kommer INTE börja äta massa skit i veckorna som i vintras eller förra sommaren utan fortfarande bra mat i större mängder och självklart lite mer glass ;)

Skulle ju haft en sockerfri månad nu i mars, men det blev 3 veckor istället för imorgon ska jag fan ha lösgodis!! 

En till grej jag vill att ni gärna läser:
Jag har valt att vara väldigt öppen på bloggen och jag har inga problem med att dela med mig exakt vad jag äter eller hur mycket, tycker det är upp till var och en att förstå att alla är olika och bara för att jag äter såhär kanske inte just du borde göra det. 
Ogillar starkt när folk klagar på offentliga personer, istället för att skylla allt på bloggare/instagrammare så tycker jag man bör se efter hur lättpåverkad man själv är. Man kan inte undvika allt, från vi föds blir vi påverkade av allt runt omkring oss och vi kan faktiskt inte göra något åt det. 
Man måste helt enkelt klara av att tänka själv. Kan låta hårt men så tycker jag. 
Jag vill inte att någon ska känna att bara för jag räknar kalorier behöver ni göra det, jag har valt denna livstil för jag älskar den och vill jobba med något inom detta i framtiden, jag vill liksom prova nya saker osv för att själv kunna säga vad som funkar och inte funkar. 
Det jag vill förmedla med min blogg är att inspirera och motivera andra till att leva hälsosamt, aktivt och att vara den absolut bästa versionen av er själva. Plus ge ideér, tips och svara på era frågor! 

Kan även tillägga att jag är 165 cm lång och väldigt liten, väger typ 56 kg och sitter stilla typ hela dagarna i skolan/hemma förutom under träning. 
Man kan alltså inte jämföra det med någon som är 180 cm, väger mer och kanske har ett arbete där man rör på sig hela tiden. Förstår ni? 
Detta funkar för mig och min kropp, jag skulle aldrig göra något för att skada min kropp. Jag får ALDRIG ångest eller mår dåligt över något jag äter. ALDRIG. Skulle kunna trycka i mig 1 kg godis nu och inte må dåligt över det (i huvudet alltså).

Jag har hittat min balans, jag äter det min kropp mår bra av och ibland det min hjärna mår bra av. Så enkelt är det för mig!
Tycker det är viktigt att jag skriver detta nu när det ändå blir lite “kalorier hit och dit”. Hoppas ni förstår :) 

KRAM <3 

 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Evelina

  Tycker din blogg är helt suverän. Har tränat ett tag och har haft lite problem med just maten. Hittade din blogg och fick massa bra tips och det känns faktlskt toppen just nu! följer inte dig till punkt och prickar men har hittat ett sätt som passar mig äntligen ! Du har verkligen hjälpt mig. Så tack för en toppenblogg !! :)

 2. elin

  och det är just detta varför jag älskar din blogg! för att du verkar va genuint intresserad av träning/kost men på ett (för mig) hälsosamt sätt, något som tyvärr är få träningsbloddar som har anser jag. Många andra tycker jag är hetsiga och räknar t.ex. kalorier för att gå ned i vikt/ha kontroll på ett sätt som jag anser ohälsosamt för både själ och kropp. Blir glad att du säger att du inte får ångest över mat, det är hälsa för mig, och tyvärr tycker jag att många andra bloggare förmedlar den där ångestbiten genom sina inlägg. helt enkelt, tack för en bra podd och du kommer säkert bli en grym tränare en dag!

 3. Fia

  Alltså det finns tre grejer som aldrig kommer att försvinna:

  1. Internet
  2. Det faktum att människor har olika kroppar = olika behov, möjligheter osv
  3. Att människor väljer att leva på olika sätt
  Det som är logiskt då är inte att försöka tvinga människor att leva exakt likadant eller att förbjuda människor från att säga hur dem lever. Det enda logiska är att människor lär sig leva sina egna liv. Göra egna val. Basera sina val på sina egna möjligheter. Folk måste bli självständiga och så enkelt är det. Att tillämpa självcensur för att folk inte ska ta illa vid sig för att man bara äter ägg eller vad det nu kan vara för provocerande beteende man har är bara löjligt. Att personer som du ska bli nån slags “offentlig förebild” håller inte heller, du är fortfarande en person som valt att leva på ditt sätt. Det finns väl ändå ingen offentlig livsstil att anpassa sig efter när man väl är “offentlig”.

Annons
stats