Recension - Fitnessguru's PWO, Cola  | Ida Berg - En träningsblogg för alla

Ida Berg – En träningsblogg för alla

Annons

Recension – Fitnessguru’s PWO, Cola 

Nu har jag testat Fitnessguru’s PWO flera gånger och tänkte skriva vad jag tyckte om den, den finns även i smaken äpple och kostar 349:-. 

One PWO®One PWO®

 

Viktiga innehåll: (per skopa)
300 mg koffein
4000 mg beta alanin
 

Smak:
Första klunken var riktigt god, en stark smak av cola. Blev positivt överraskad eftersom jag ogillar smaken på de flest pwo’s.
Efter några klunkar tröttnar man lite på smaken och den blir väldigt stark.
Men den går ner lätt ändå utan några kväljningar som jag ofta får av just pwo’s. Så smaken enligt mig var positiv.
Jag blandar med rätt lite vatten då jag har svårt för att dricka mycket på en gång, brukar bli 200 ml med 1,5 skopa. Så om ni har lite lättare för att dricka eller vill ha svagare smak så bör ni blanda med mer vatten. 300-400 ml är nog optimalt! 
 

Effekt:
Här har jag nog inget negativt att säga. Första gången jag testade fick jag otroliga stickningar, det är en biverkning av beta alaninet och 4 g är rätt mycket för en skopa. Men jag älskar stickningar så det var bara positivt. Efter några användningar vänjer sig dock kroppen så nu får jag knappt några även om jag tar 1,5 skopa.
Koffeinet funkar som det ska, blir riktigt pigg och taggad inför passet. Tycker det håller i sig rätt långt in på passet också
Jag märker även att jag svettas mer under passet vilket jag tycker är bra, känns som man bränner lite mer fett och det märks att man tar ut sig. 

På vissa pwo’s kan man få en “dipp” då man blir nedstämd och ibland lite deprimerad. Det har jag dock inte känt av utan nästan tvärtom. Effekten sitter kvar även efter träningspasset och jag är pigg och glad! 
Skulle faktiskt helt ärligt säga att det här är en av de bästa pwo’s jag testat helt klart, både i smak och effekt. Rekommenderar starkt! 
 

Bra tips:
– Ta alltid vatten först och pulver efteråt, annars fastnar pulvret på botten.

– Skaka den inte för hårt, då bildas det ett tjock lager skum som är svårt att dricka upp. Vänd istället shakern tills allt är blandat, alternativ att låta den stå tills skummet lagt sig. 

– Om du testar PWO/koffein för första gången börja med en halv skopa och öka sedan dosen efterhand. För mig är 1,2-1,5 skopa perfekt då jag inte är känslig för koffein. 

– Ta inte PWO för sent på kvällen, då kan det blir svårt att sova. Jag tog 2 skopor 19.00 en dag och jag kunde inte somna förrän kl 03.00… 2 skopor är dessutom på tok för mycket!! Men man måste ju testa för att veta ;)

– Om du har hjärtproblem eller är gravid så bör ni inte använda PWO, samma sak om ni upplever hjärtklappningar. 

Har ni några fler frågar så är det bara att kommentera! 
 

 

// FOR ENGLISH. USE GOOGLE TRANSLATOR ABOVE MY HEADER, FIRST CHOOSE A RANDOM LANGUAGE THEN ENGLISH! 

 

Inlägg i samarbete med Fitnessguru

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Maja

  Tack så mycket Ida! Just nu tar jag whey efter träningen men tänkte byta till bcaa istället. Vilket skulle du föredra, whey eller bcaa? :)

  1. idamariaberg

   Hm lite svårt men bcaa brukar jag inta under träning då det tas upp direkt av kroppen och kan hjälpa musklerna att hålla ut längre. Whey brukar jag ta efter då det mättar mer och även tar lite längre tid för kroppen att ta upp och man får en längre återhämtning. Men bcaa är ju delvis bättre om man tex strävar efter viktnedgång då det är lägre kaloriinnehåll och inga kolhydrater. Men egentligen är det inte så stor skillnad då båda är protein, jag kör på det jag tycker är godast helt enkelt! Man kan ta båda om man känner att man behöver mer protein eller inget av de om man ändå ska äta efter träningen! :)

  1. idamariaberg

   Maja: måste nog säga “svenskt kosttillskott core BCAA” är den godaste jag testat. Smaken sweet berries är min favorit.
   Även “scitec nutrition BCAA complex” i smaken lemon är galet god den med! Kram :)

 2. lisa

  Hej!
   
  Om jag använder BCAA vad får det för effekt till skillnad från PWO? Kombinera koffeintablett och BCAA ger det samma effekt? Förstår att det beror på märke osv men endå?

Annons
stats