Laboration | Ida Berg - En träningsblogg för alla

Ida Berg – En träningsblogg för alla

Annons

Laboration

Hej på er!

Började morgonen med lite multitasking, cykling på motioncykeln här hemma och plugg inför tentan på torsdag… Livet som student alltså!

Sedan hade vi våran första riktiga laboration, agerade självfallet försökskanin. Vi studerar för tillfället kemi/biokemi så idag gick labben ut på att mäta laktat. Laktat är i princip mjölksyra lite lättare förklarat!

Så först sattes det in en “kanyl” i armen för att kunna mäta laktat-halten i blodet under testet, hade lite dåliga ådror så fick göra på båda armarna hah, därav bilden nedan. Tur man inte är nål eller blodrädd!

Testerna gjordes på cykel och det första var sprint i 5 sekunder, väldigt enkelt och snabbt.
Andra var däremot lite jobbigare, det var 4 minuter x6 och efter varje “intervall” ökades motstånden. Kom upp i 189 i puls sista minuterna och har väl inte bästa konditionen hehe. Men det blev ett väldigt lyckat test enligt lärarna och vi fick fram goda resultat!
Har ett tröskelvärde på ca 175 i puls och 175 i watt på cykeln, så för att höja detta kan man lägga upp träningen från de värdena!

Sedan var vi lediga för dagen, men vi hjälpte termin 3 men legitmeringen av personlig instruktör. Skulle vara Birgitta på 55 år som aldrig varit på gym tidigare, haha men de var intressant! Vi kommer ju ha samma om 1 år så bra att vara lite förberedd :)

Ikväll väntas ännu mer plugg och kanske mer träning, får se vad det blir. Ha de bäst!!

IMG_2109  IMG_2112 IMG_2113

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats