Video - Favoritövning för rumpan + benpass | Ida Berg - En träningsblogg för alla

Ida Berg – En träningsblogg för alla

Annons

Video – Favoritövning för rumpan + benpass

Hej på er, hoppas ni haft en bra start på veckan. Min måndag har varit riktigt skön, första föreläsningen blev inställd så vi började 11.00 och gick till 14.00. En dag i min smak!

Efter gick vi direkt till gymmet, fördelen med att gå på Tränarprogrammet första terminen är att vi är i samma lokal som gymmet. Min rygg kändes helt bra så bestämde mig för att köra ett lättare benpass, vet inte riktigt om det blev så lätt som jag tänkt mig men jag hade grymt med energi och kroppen kändes bra.

Började med knäböj och körde rätt många reps på varje vikt, stegade upp från 20 kg till 55 kg och gjorde så många repetitioner jag orkade. I slutet tog jag också hjälp av som stod bakom och passade, det är rätt sjukt vilken skillnad det gör när man känner sig “säker”. Om jag jämför med när jag kör helt utan “säkerhet” så kan jag göra 2-3 fler repetitioner när jag vet att någon faktiskt kan hjälpa mig upp om jag inte har tillräckligt med styrka.
Hjärnan är fantastisk ibland….

Efter säkert över 100 repetitioner så gick jag vidare för att fokusera mer på rumpan, blev min favorit “höftlyft i bencurl maskinen“, får så grymt bra kontakt när jag är lite trött i kroppen. Om ni inte testat denna övning så måste ni verkligen göra det, kan lova att er rumpa kommer tacka er ;) Infogar en film här under:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=rttUPNmuBC8[/youtube]

Efter det blev de lite mer fria vikter, körde snea utfall med skivstången över huvudet och även enbens-marklyft med samma vikt. Känner att jag börjar få bättre balans, lite kul när man tänker tillbaka från några månader då jag körde i smithmaskinen för jag verkligen inte kunde utföra övningen utan att ramla.

Avslutade med uppsteg på box med kickbacks och assisterande pisol squat med TRX-band. Hade lite energi kvar efter det så körde lite knäböj/utfall med hopp.

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats