Rumpträning + nya tights | Ida Berg - En träningsblogg för alla

Ida Berg – En träningsblogg för alla

Annons

Rumpträning + nya tights

thumb_IMG_2817_1024

(Klicka på bilden för att komma direkt till tightsen) 

Fick till ett riktigt bra pass idag, det mesta stämde. Slutade 12.00 så körde direkt efter, vilket betyder inte särskilt mycket folk på gymmet och energin på topp!
Invigde även ett av mina nya par tights från Stronger, tycker är för grymma alltså. Dessutom sitter de perfekt och är typ de skönaste jag haft på mig.

Hade mitt “lätta benpass” idag eftersom det blev tungt i måndags. Körde väl inte allt för lätt men mer intensivt med mindre vila och fler repetitioner. Fokuserade mycket på teknik och att få kontakt i rätt muskler.

Uppvärmning 10 minuter på löpbandet

Knäböj:
20 kg, 16×1
30 kg, 12×1
40 kg, 10×3
30 kg, 12×1
20 kg, 14×1

Böjen kändes väldigt bra idag, har fått tillbaka både styrka och teknik. Nu är det bara att jobba med att få till samma djup på olika vikter. Jag blir ofta lite stressad när jag lägger på tyngre vilket gör att jag går ner för djupt, då blir det ju ännu tyngre och mina knän blir lidande.
Fick bra kontakt med rumpan idag också även när jag körde på i rätt bra tempo.

Rumänska marklyft:
20 kg, 14×1
30 kg, 12×3

Lastade inte på så mycket vikt idag utan fokus på teknik och att verkligen trycka med hälen för att få rumpan att jobba mer.

Cable kickbacks:
7,5 kg, 10×3 per ben

Sidosteg med gummiband:
10 steg x3 per ben

Här har vi en övning jag inte kört så mycket tidigare men som jag får väldigt bra kontakt i rumpan med, det gäller dock att ta det lugnt och inte stressa i stegen. Bra att böja på knäna också och anpassa motståndet på bandet.

thumb_IMG_2799_1024

Gående utfallsteg:
14 kg, 20 steg x3

Denna övning gillar jag att köra i slutet på passet då man är trött, ta långa steg men ändå köra i ett bra tempo = helt slut.

Bencurl på pilatesboll:
10×2

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats