Mitt liv sedan jag startade bloggen | Ida Berg - En träningsblogg för alla

Ida Berg – En träningsblogg för alla

Annons

Mitt liv sedan jag startade bloggen

Hej på er. Kände för att skriva ett lite längre inlägg om vad som händer i mitt liv och vad som hänt den senaste tiden i mitt liv.

Jag kommer ihåg när jag började bli seriös min blogg, det var i November år 2013. Jag hade 28 September flyttat till en helt okänd stad där jag inte kände en enda människa utom min dåvarande pojkvän som studerade hela dagarna. Jag hade träningen som största intresse och min Instagram hade börjat växa lite. Men mitt sociala liv var väl inte på topp som ni kanske kan gissa.
Alla mina vänner + familj var ju 80 km bort från mig…

Bloggen och instagram blev nog lite som en bortflykt, tänk er själva att ni sitter hemma ensamma och har tråkigast i hela världen. Sen lägger ni ut en bild eller skriver ett inlägg och får massa fina kommentarer, visserligen från folk man absolut inte har någon aning om vilka de är men det blir ändå som någon form av gemenskap. Man börjar prata mer med folk på internet och blir så kallade “instagramvänner”. Uppdaterade mer och mer, bloggen växte och träningen var på topp. Men jag själv trivdes inte alls i varken livet, den nya staden eller att vara så långt ifrån mina nära och kära. Flyttade hem till Norrköping igen 30e mars, efter ca 6 månader i Umeå. Väl där hemma blev väl bloggen lite lidande, men jag mådde så mycket bättre.

Efter den härliga sommaren i Norrköping kan man väl säga att jag glömde hur dåligt jag hade trivts i Umeå för jag gjorde valet att flytta upp igen den 3e November. Kommer ihåg att jag skrev ett långt inlägg om att man måste chansa här i livet osv osv. Men den enda anledningen varför jag flyttade upp igen var pga min dåvarande pojkvän. Och just då var det den enda anledningen som behövdes, men det räcker oftast inte som jag tyvärr nu märkt ett flertal gånger..
Jag hade dock en bättre sysselsättning denna gång. Pluggade på komvux i 6 månader för att få behörighet till Universitetstudier.

Tackade Umeå för ännu en kall vinter med en lite varmare vår och tog den 14 juni bilen till mitt älskade Norrköping igen.
Sommaren var väl ingen höjdare, kan väl sammanfattas med regn, regn och lite mer regn.
Efter sommaren hade jag två olika planer, den ena var att göra GMU och den andra var att plugga en psykologi-kurs på Umeå universitet för att få större chans att kunna nå mitt mål att bli polis. Jag kom in på GMU och även på psykologin. Ville väl egentligen hellre göra GMU men eftersom polishögskolan prioriterar högskolepoäng bestämde jag mig för att plugga, bra var väl det då GMU’n blev inställd några veckor senare.
Några dagar senare ändrades dock min plan, jag hade kommit in på Tränarprogrammet!!
Tog några minuters velande men kände sedan att “jag ändå skulle bo i Umeå i 3 år till” så kan lika gärna gå ett helt program men ändå ansöka till Polishögskolan.

20 Augusti åkte vi upp till Umeå igen och 31 Augusti började skolan. Jag trivdes direkt, hela klassen var grym, lärarna var grymma och nollningen var ännu grymmare! Det var någonstans här jag insåg vad mycket jag missat de senaste åren. Att lära känna nya människor är ju typ det bästa som finns? Att hitta på något på dagarna med massa vänner var något jag verkligen hade saknat. Det var också då jag insåg hur blind jag varit, jag och mitt ex hade växt ifrån varandra på så många nivåer. Det är svårt att träffas som unga 16-åringar och tro att man alltid kommer känna likadant. Vi hade blivit så bekväma, så lata. Som man ofta blir i ett långt förhållande, speciellt när man bor i en ny stad utan sina närmsta vänner att umgås med.

Vi valde att gå skilda vägar, vilket kändes helt naturligt. Det var inte ett bra förhållande längre och jag vet att ingen av oss var vårt bästa jag med varandra. Henrik är en bra pojkvän, bara inte för mig. Önskar han såklart all lycka till i framtiden och att han hittar någon som passar honom.

Sen dess då? Skolan har fortsatt som vanligt, efter ca 4 månader trivs jag superbra även om det är väldigt mycket att ta in i hjärnan. Finns ju så mycket att lära sig…
Lärt känna så fina människor och även träffat en helt underbar kille som bara råkade börja i samma klass som mig. Är i en otroligt bra fas i livet där jag känner mig riktigt motiverad, lycklig och glad.

Anledning till min bloggfrånvaro de senaste månaderna är helt enkelt för jag velat fokusera på livet utanför de sociala medierna, velat skapa en bra relation till både min klass och min pojkvän utan massa krav på att behöva uppdatera 24/7. Det blir väldigt lätt att man fokuserar så mycket på online-livet, ni vet säkert själva hur mycket tid eran mobil tar upp per dag.
Det är inte hälsosamt i längden, speciellt inte om man är på internet för att man inte trivs i sitt riktiga liv.

Men nu känns det som att livet fallit på plats igen och därav har jag valt att uppta bloggen igen, känns riktigt roligt även om jag lite glömt bort vad man ska skriva om? Jag kan helt klart säga att jag verkligen är långt ifrån samma person som startade denna bloggen för 2 år sedan. Mer om detta tänkte jag berätta i ett annat inlägg.

IMG_0322.JPG P7090497TP BEACH

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Freja

    du får gärna skriva om vilka kosttillskott du använder och varför, hur man ska tänka för att hålla motivationen uppe angående träning och kosten, bra övningar på gymmet osv. :D gillar din blogg mycket!

Annons
stats