Dagens middag - hälsosam? | Ida Berg - En träningsblogg för alla

Ida Berg – En träningsblogg för alla

Annons

Dagens middag – hälsosam?

middag1

Här skådar ni dagens middag, har ni sett en så ovanlig rätt förut!? Helt fantastisk!
Nej men såhär kan en typisk middag eller lunch se ut här hemma, inga konstigheter eller några viktiga näringsämnen bortplockade. Jag ser mig själv som hälsosam och jag ser denna som en helt normal måltid för en hälsosam människa, man behöver inte plocka bort allt som innehåller kolhydrater, allt som innehåll fett eller allt som innehåller lite naturligt socker. Okej okej, det kunde varit fullkornspasta för fibrernas skull men hallå det är inte alls lika gott ju plus jag kompenserar ju med broccolin ;)
Pasta – Kolhydrater (även lite protein)
Köttfärs – Protein & fett
Tomat & broccoli – Kolhydrater med massor vitaminer & mineraler

Jag förespråkar i dagsläget inte dieter, dieter är för mig något kortsiktigt och något som används som en “snabblösning”. Exempelvis om du verkligen behöver gå ner i vikt pga hälsorisker eller ska ställa upp i något tävling. Men inte för någon som bara vill bli mer hälsosam, då rekommenderar jag att främst göra en livsförändring och plocka bort socker (ej frukt/grönt), dåliga fetter och sötade drycker. För det är oftast (bortse från allergi) de som är boven, vare sig det är övervikt, trötthet eller relaterade sjukdomar.

Jag kan rabbla upp så många som har gått på ett strikt diet i några månader, gått ner flera kilo och nått sitt mål. För att sedan avsluta dieten och gå upp dubbelt så många kilon igen efter några månader. Varför?
Jo för att de inte har lärt sig vad man ska äta eller varför. De får ett schema av någon PT som har gått en helgkurs eller börjar äta shakes/soppor 5 gånger om dagen. Det är väl självklart att om man går tillbaka till sina gamla vanor att man kommer må som man gjorde innan dieten? Istället, lär dig att kolla näringsvärde och innehåll på mat för att få reda på vad som är bra och inte bra. .

Jag önskar ibland att folk inte gjorde det så krångligt för sig själva, speciellt inte de som säger att de “testat allt”. De flesta bortser från att de inte testat att bara äta nyttig och lite mindre mat utan tänker på alla dieter de testat i några veckor. Där de troligtvis blivit så hungriga/uttråkade att de går runt o småätit utan att tänka på det, tyvärr väldigt vanligt…

Blev visst ett långt inlägg bara för att vissa min middag haha, men detta är några av mina tankar kring mat i alla fall!

MIDD1

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats