Kostupplägg | Ida Berg - En träningsblogg för alla

Ida Berg – En träningsblogg för alla

Annons

Kostupplägg

meee

Nu har vår nutrionskurs börjat och vi har fått gruppuppgifterna, en av de går ut på att göra en kost- och aktivitetsregistrering på en person och sedan utifrån dens energibehov och mål lägga upp en kostplan utifrån vetenskapliga källor och studier så den blir OPTIMAL. Riktigt roligt och jag känner att jag redan lärt mig så mycket!

Idag lärde vi oss lite om hjärnans behov av energi, exempelvis att den främst använder sig av glukos (kolhydrater) men kan också använda fett om man inte får i sig tillräckligt med kolhydrater, dock inget man rekommenderar till folk som tränar då det tar myckte mer energi, syre och även bildas mellanstegsprodukter som inte är jättebra
Det som är lite halvtråkigt med programmet är väl att det främst riktar in sig till idrottare som tränar flera timmar om dagen vilket kan bli lite svårt att relatera till eftersom ingen i klassen är på den nivån och många av oss kommer ju främst jobba med “vanliga” människor. Men ändå bra att lära sig allt på djuuup nivå, man har säkert nytta av mycket av det ändå.

Något intressant var också att man sett en koppling mellan ketondiet (alltså när man inte äter kolhydrater) för att minska epilepsianfall. Det var ju något nytt!
Även hur alkohol påverkar kroppen och framförallt nervcellerna, vidare hur det kan påverka fostret om man är gravid, hemskt det där ändå. Att barn kan få allvarliga skador i nervsystemet bara för att ens förälder var en idiot och drack under graviditet… :(

Jaja nu ska jag plugga lite sedan laga middag, idag blir det kassler med ris. En av favoriterna här hemma!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats