Marklyft & frivändningar | Ida Berg - En träningsblogg för alla

Ida Berg – En träningsblogg för alla

Annons

Marklyft & frivändningar

Vilodag igår, BEHÖVLIGT! Tog den riktigt seriös och spenderade några timmar på vår relaxavdelning efter 9 timmars jobb. Jacuzzi, massagestol, bastu och vattenmelon var inte helt fel!

Idag blev däremot en lite jobbigare dag då det var dags för lite tyngre marklyft. Samma upplägg som knäböjen häromdagen och faktiskt samma vikt. De flesta är ju starkare i marklyft men inte jag, kanske på 1 RM men verkligen inte på 5.
Upplägget på marklyften var såhär:

20 kg – 10×1
40 kg – 8×1
60 kg – 6×1
80 kg – 5×3, 4×1, 2×1
70 kg – 5×1

Jag orkade alltså inte att köra 5×5 på 80 kg då ryggen blev otroligt trött och vill såklart inte riskera att skada mig bara för några reps. Men 5×3 på 80 kg är väldigt bra för att vara mig så jag är nöjd.
Video finns på min instagram “idamariaberg”.

Efteråt var jag såklart rejält trött i ryggen så blev lite frivändningar på 45+50 kg med fokus på teknik och snabbhet. Kändes mycket bra!
Nu är jag på jobbet, jobbar förövrigt på Nordic wellness här i Örebro. Tränar dock på friskis haha, riktig svikare!
Imorgon är det dags för bänkpress igen, supertaggad!!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats